Joddski

Jørgen Nordeng (Tungtvann/ Jørg-1/Joddski/HanFar) sparket i sin tid inn dørene for norsk hiphop, og Tungtvann ble den første store norskspråklige hiphopsuksessen. I 2015 gjorde altså Joddski comeback med plata "Bygdedyret", utgitt på egen label, Mosvolddalen. Nå har Joddski sluppet ny plate, ”Han Far”, som i følge ham selv byr på enda cleanere, mer helhetlig og hardtslående skyts. Singelen ”Ærlig Sak”, er en låt som setter tonen for resten av plata, og understreker Joddski som en kompromissløs og nådeløst ærlig artist. 

 

”Ærlig Sak” ble fremført live første gang på Rock mot rus på Andenes på selve slippdagen 18.mars. 2016. Joddski har et nært forhold til festivalen. Det er her han møtte Poppa Lars og Jan Steigen for første gang. Førstnevnte har mikset det nye albumet, og spilt inn deler av det. Dette er første gang Jørgen rapper over eksen sine beats - og er det nærmeste vi noen gang vil komme en Tungtvann-låt - etter 2007. ”Han Far” er ellers produsert av Sorte Beats fra Bodø, som også har produsert de største hitsene til Tromsø-rapperen Klish;  "Dobbeltgjenger", "Aldri Aldri" og "Hangups". Sorte Beats jobber også med Jaa9 & OnklP, og har blant annet produsert "Brugata Boogie" for duoen. 

 

 På "Bygdedyret" returnerte Joddski til et klassisk hiphop-sound. Plata ble spilt inn i Tromsø hos ex-Tungtvannmakker Poppa Lars og ble i sin helhet produsert av bergenseren Ciscoe. Albumet ble akkompagnert av ikke mindre enn 6 musikkvideoer, inkludert høydepunktet "Bjørn Sundquist", med den legendarske skuespilleren i hovedrollen. Den kjendisspekkede dokumentaren "Den vanskelige tida» satte fyr på internett, og skapte kontroverser og engasjement. Mange lurte på om den triste filmen var ekte, og om kjendiser som Lars Vaular, Per Heimly og Leo Ajikic virkelig var så kjipe. "Den vanskelige tida" levde sitt eget liv, og endte til slutt opp på Tromsø Internasjonale Filmfestival. "Bygdedyret" møtte stående applaus fra både kritikere og trofaste fans. Albumet ble blant annet tildelt 5 i Dagsavisen og iTromsø. Plata ble fulgt opp av en mer eller mindre utsolgt promoturne. Joddski deltok også på Raga Rockers-hyllesten med sin versjon av Ingen Adgang. 

 

Som vanlig holder Jørgen det gående med masse nye prosjekter hele tida, og her er hans ironiske men også alvorspregede motsvar på de såkalte borgervern-alliansene med rasistiske tilsnitt, som har oppstått den siste tida, som også har som formål å beskytte norsk rap mot såkalte «fuckboys». Overskuddet av t-skjortesalget går til Flyktninghjelpen.

Videopresentasjon: http://cliquemag.no/artikkel/na-kan-du-bli-en-del-av-soldiers-of-rakim

 

Management: Knirckefritt

Torstein Håvorsen, 47649548, torstein@knirckefritt.no

 

Live booking: JS Artist

Jan Roger Andreassen, 92031145, jr@artist.no

 

Kommende konserter

Följ på hemsida  Följ på facebook  Följ på instagram  Lyssna på Spotify  Se på youtube 
botbodyblackshadow